Știai că dincolo de frumusețea lor, cele mai multe pietre prețioase și semiprețioase au și proprietăți mistice, care rezonează cu particularitățile semnelor zodiacale? Dacă te pasionează energia cristalelor, cu siguranță ai auzit vorbindu-se despre pietre prețioase zodii sau chiar pietre semiprețioase zodii. 

Câteva informații simple despre trăsăturile zodiacului tău și proprietățile benefice ale acestor cristale te vor ajuta să înțelegi cum te poate ajuta piatra norocoasă a zodiacului să atragi ceea ce ai nevoie în viață. Fie că o porți ca bijuterie sau pur și simplu o ții într-un buzunar al genții, ori că o așezi într-un colțișor al locuinței sau o ții în preajmă în timpul meditației, piatra zodiei devine un aliat puternic în călătoria ta spirituală. Citește în continuare mai multe despre pietre prețioase zodii. 

Pietre prețioase și zodii

Știi de ce este important să alegi pietre prețioase și semiprețioase în funcție de zodie?

Fiecare semn zodiacal este guvernat de o planetă, iar fiecare planetă este formată, la rândul ei, din anumite elemente și energii. Toate acestea au ajuns și pe pământ într-o formă sau alta și se crede că se regăsesc în pietrele prețioase și semiprețioase. De aceea există multe asocieri între cristale și pietre protectoare zodii. 

Trecând puțin în domeniul metafizic, se crede că energia unor pietre prețioase sau semiprețioase, pentru că sunt la bază cristale, corespunde cu energia semnelor zodiacale. Până la urmă, cu toții suntem praf de stele, nu? De cele mai multe ori, rolul acestei energii este să protejeze și să potențeze ceea ce oamenii poartă deja în interiorul lor. De aceea există pietre prețioase pentru fiecare zodie. 

De exemplu, valori precum bogăția, sănătatea, relațiile stabile, cariera sau statutul sunt guvernate de energia planetelor care, la rândul lor, reprezint un anumit semn zodiacal. Ei bine, piatra norocoasă a zodiei poate atrage toate acestea sub formă de energie. Iată cum poți să știi exact cum să alegi pietre protectoare în funcție de zodie.

Zodia Berbec (21 Martie – 20 Aprilie)

pietre semiprețioase zodii

Fiind o zodie de foc guvernată de planeta Marte, berbecul este cunoscut pentru natura înflăcărată și pasională. Totodată, nativii acestei zodii au o fire încăpățânată și vulcanică. De aceea, piatra norocoasă trebuie să aibă aceeași energie vibrantă. 

Pietre norocoase zodia Berbec

Principalele caracteristici pe care piatra norocoasă pentru zodia Berbec trebuie să le potențeze sunt curajul, vitalitatea și puterea personală, ajutându-i pe indivizii Berbec să își canalizeze forța și determinarea. Câteva pietre benefice zodiei berbec: 

 • Coralul roșu este o piatră semiprețioasă organică, extrasă din rămășițele scheletice ale unor animale acvatice numite polipi de corali. Această piatră roșie este benefică din punct de vedere financiar pentru acest semn de foc simbolizat de berbec, o zodie care își asumă adesea roluri de conducere;
 • Rubinul este o piatră prețioasă norocoasă pentru berbec, ideală de purtat în bijuterii pentru a spori norocul și pentru a atrage noi oportunități; 

Alte pietre semiprețioase zodii berbec: ametist, acvamarin, granat, citrin.

Taur (21 Aprilie – 21 Mai)

pietre semiprețioase zodii

Taurul este o zodie de pământ, guvernată de planeta Venus. De aceea, apreciază lucrurile bune din viață și stabilitatea inclusiv în relațiile de cuplu. Totodată, taurii au o personalitate dinamică dar o natura introvertită. Pe de altă parte, un element distinctiv al zodiei taur este încăpățânarea de a face lucrurile doar în maniera proprie, fără a accepta prea multe critici.

Pietre norocoase pentru zodia Taur

Piatra norocoasă a acestei zodii puternice trebuie să rezoneze cu energia pământească, dar și cu natura afectuoasă a planetei Venus. Iată ce pietre se potrivesc zodiei taur:

 • Smaraldul este o piatră prețioasă norocoasă pentru zodia Taur și simbolizează abundența, armonia și dragostea. Această piatră sporește conexiunea cu natura, oferind echilibru și prosperitate.
 • Diamantul este cunoscut drept cel mai dur material natural de pe planetă. Întrucât Taurul este guvernat de planeta Venus, care reprezintă frumusețea, bogăția și dragostea, diamantul este considerat o asociere perfectă. Nativii acestei zodiei adoră să se afle în lumina reflectoarelor și să strălucească.  

Alte pietre semiprețioase zodii taur: turcoaz, agat, aventurin.

Gemeni (21 Mai–21 Iunie)

pietre semiprețioase zodii

Gemeni este o zodie de aer și este considerată una dintre cele mai dificile datorită naturii ei schimbătoare. Nativii gemeni sunt cunoscuți pentru curiozitatea lor intelectuală și pentru natura lor sociabilă, însă și pentru faptul că își pot schimba personalitatea în funcție de context. În plus, este o zodie guvernată de planeta Mercur. De aceea, nativii Gemeni se mișcă foarte repede în viață și nu aerează lucrurile pe care le consideră plictisitoare. 

Pietre norocoase zodia Gemeni 

Gemenii au o energie vibrantă, iubesc aventura și provocările. De aceea, pietrele zodiei gemeni trebuie să reflecte o energie la fel de vibrantă, dar și jucăușă.

 • Citrinul este una din cele mai îndrăgite pietre semiprețioase zodii gemeni deoarece energia acesteia sporește creativitatea și pozitivitatea. Totodată, această piatră îi ajută să își manifeste dorințele și să atragă abundența.

Alte pietre prețioase zodii gemeni: piatra lunii, perla, smarald, aventurin galben, apatit albastru, cuarț alb.

Rac (22 Iunie – 22 Iulie)

pietre semiprețioase zodii

Racul este o zodie dominată de Lună, cu o inteligință emoțională foarte ridicată, caracteristică zodiilor de apă. Astfel, persoanele născute sub zodia Rac sunt foarte emoționale și intuitive, dar și foarte spirituale. De aceea, știu cum să își protejeze foarte bine emoțiile. 

Pietre norocoase zodia Rac

Deoarece racii sunt persoane empatice, au nevoie de o piatră care să le protejeze energia și care să calmeze amalgamul de emoții pe care aceste persoane le pot simți de obicei. pentru a obține succesul și pentru a lăsa viața să le deschidă noi uși. Iată ce pietre se potrivesc zodiei rac:

 • Piatra lunii este o piatră prețioasă care rezonează cu energia Racului. Aceasta piatră magică ajută la vindecarea emoțională și la armonizarea păcii interioare. 
 • Perlele sunt un semn al luxului și, totodată, sunt pietre prețioase care se formează în apă. De aceea sunt considerate norocoase pentru semnele dominate de elementul acvatic. Energia lor atrage dragoste, pace și noroc și le oferă racilor stabilitate.

Alte pietre semiprețioase zodii rac: onix, turcoaz, cuarț.

Leu (23 Iulie – 22 August)

pietre semiprețioase zodii

Zodia Leu este guvernată de Soare și este considerată cea mai puternică dintre zodiile de foc. Persoanele născute în zodia Leu radiază încredere, creativitate și căldură, însă pot fi și foarte arogante. Alte trăsături care definesc această zodie sunt pasiunea, loialitatea și drama în relațiile cu ceilalți.

Pietre norocoase zodia Leu

Piatra norocoasă pentru zodia Leu trebuie să se alinieze cu energia solară dar și să protejeze bucuria, vitalitatea și abundența pe care aceste persoane le au în mod înnăscut. Așadar, dacă te întrebai ce pietre se potrivesc zodiei leu, iată câteva exemple:

 • Rubinul este considerată o piatră potrivită pentru energia înflăcărată a Leului și atrage succesul profesional. Totodată, deoarece rubinele sunt rare și scumpe, rezonează cu sentimentul de unicitate pe fiecare nativ leu îl are. 

Alte pietre semiprețioase zodii leu: granat roșu, ochi de tigru, labradorit, onix negru.

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

pietre semiprețioase zodii

Fecioara este o zodie de pământ, dominată de planeta Mercur. Nativii acestor zodii sunt perfecționiști, pragmatici și sistematici, apreciind ordinea logică. Totodată, aceste persoane sunt orientate spre detalii și axate foarte mult pe lumea materială.

Pietre norocoase zodia Fecioară

Zodia fecioara este considerată insensibilă pentru că își arată foarte greu sentimentele și are tendința de a critica mult. De aceea are nevoie de o piatră cu o energie stabilă, dar care să ajute și la descoperirea vulnerabilității. Iată câteva pietre semiprețioase zodii fecioară:

 • Smaraldul este o piatră norocoasă pentru acest semn zodiacal, deoarece favorizează succesul în carieră și în afaceri. 
 • Peridotul este o piatră prețioasă care rezonează cu energia pământească a Fecioarei. Se spune că energia acestei pietre ajută la vindecarea și creșterea personală, aducând un sentiment de claritate. Totodată, aduce un sentiment de calm și echilibru.

Alte pietre semiprețioase zodii Fecioară: turmalina verde, lapis lazuli, carmeol, fluorit.

Balanță (23 Septembrie – 22 Octombrie)

pietre semiprețioase zodii

Balanța este o zodie de aer dominată de planeta Venus. Nativii Balanță sunt armonioși, echilibrați și stabili. Totodată, acest semn zodiacal este sociabil, inteligent și rațional, dar detașat. 

Pietre norocoase zodia Balanță

Persoanele născute în zodia Balanță apreciază armonia, dragostea și frumusețea, de aceea, energia piatrei lor norocoase ar trebui să reflecte aceleași caracteristici. Iată ce pietre se potrivesc zodiei balanță:

 • Cuarțul roz este o piatră prețioasă care se aliniază cu energia balanței, fiind piatra iubirii romantice și a echilibrului. Se spune că acest cristal ajută la dezvoltarea iubirii de sine, a compasiunii și a relațiilor armonioase. Totodată, purtarea acestei pietre în bijuterii poate funcționa ca un talisman pentru atragerea sufletului pereche dar și pentru dobândirea păcii interioare.

Alte pietre semiprețioase zodii Balanță: opal roz, acvamarin, labradorit.

Scorpion (23 Octombrie–22 Noiembrie)

pietre semiprețioase zodii

Fiind un semn de apă fixă, Scorpionii sunt cunoscuți pentru loialitatea și devotamentul lor în relațiile cu cei apropiați, dar și pentru pasiunea lor. Fiind un semn dominat de planeta Marte, cei născuți în zodia Scorpion au personalități atât de intense încât sunt adesea confundați cu semnele de foc vibrante.

Pietre norocoase zodia Scorpion

Indivizii Scorpion se aseamănă cu un ocean învolburat. Au emoții intense, profunzime și putere de transformare, fiind în același timp misterioși, înțelepți și complicați. Dacă alegi pietre semiprețioase zodii scorpion, acestea trebuie să reflecte aceeași energie și să-i ajute pe nativii scorpion să-și echilibreze emoțiile. 

 • Labradoritul este o piatră semiprețioasă care rezonează cu energia misterioasă a Scorpionului. Acesta ajută la creșterea spirituală și însoțește scorpionul în călătoria de transformare, fiind o piatră a intuiției și a protecției. 
 • Coralul roșu este piatra care domină latura pasională a Scorpionului și îi ajută să își gestioneze problemele legate de furie și emoțiile intense.

Ce alte pietre semiprețioase se potrivesc zodiei scorpion: topaz, turmalină, beril, opal.

Săgetător (22 Noiembrie – 21 Decembrie)

pietre semiprețioase zodii

Săgetătorul este un semn de foc, guvernat de Jupiter, planeta abundenței. Deoarece este un semn mutabil, este asociat cu adaptabilitatea și flexibilitatea. Acest lucru reflectă perfect dorința adânc înrădăcinată de schimbare. Așadar, Săgetătorii sunt născuți pentru a explora și sunt definiți de dorința de libertate.

Pietre norocoase zodia Săgetător

Persoanele în zodia Săgetător caută aventura, adevărul și expansiunea, având atât de multe pasiuni și interese, încât sar constant de la o idee la alta. Pe de altă parte, nativii acestei zodii sunt și intelectuali și spirituali. Așadar, energia caracteristică a acestei zodii este mișcarea și transformarea, ceea ce ar trebui să se reflecte și în piatra lor norocoasă.

 • Turcoazul este o piatră prețioasă care se aliniază cu energia de explorare și înțelepciune a Săgetătorului. Are o energie pozitivă protectoare și ajută la o mai bună înțelegere a spiritului interior. Această piatră îmbunătățește intuiția Săgetătorului, abilitățile de comunicare și îi ajută în căutarea cunoașterii.
 • Safirul galben este o piatră norocoasă pentru planeta Jupiter, cea care guvernează zodia Săgetător. Prin urmare, această piatră prețioasă galben-aurie este norocoasă pentru acest semn de foc și funcționează ca un talisman norocos pentru viața profesională. 

Alte pietre semiprețioase zodii săgetător: jad, ametist, cuarț transparent, malachit.

Capricorn (22 Decembrie – 19 Ianuarie)

pietre semiprețioase zodii

Ultimul din cele trei semne de pământ, zodia Capricorn este dominată de planeta Saturn, păstrătorul timpului. Nativii acestor zodii sunt cunoscuți pentru spiritele lor puternice și spiritele lor unice, semnul zodiacal fiind o capră cu coadă de pește. Totodată, Capricornii sunt caracterizați de ambiție, determinare și dorința de succes, având ca elemente central al vieții cariera și statutul social. Totuși, au și o latură sălbatică secretă și un spirit rebel. 

Pietre norocoase pentru zodia Capricorn

Persoanele în zodia Capricorn sunt ambițioase, practice și cu picioarele pe pământ. Considerați a fi pricepuți, cu mintea ascuțită, cinstiți și cu o intensitate emoțională, Capricornii sunt răbdători și dedicați în tot ceea ce fac în viața lor. De aceea, energiei pietrei lor norocoase ar trebui să rezoneze în primul rând cu succesul și cu stoicismul.

 • Granatul este o piatră prețioasă care rezonează cu energia pământească a Capricornului. Se spune că atrage sau ajută la manifestarea succesului și a puterii, fiind un aliat ideal în urmărirea obiectivelor pe termen lung. 
 • Safirul albastru este o altă piatră norocoasă pentru capricorn deoarece energia ei liniștește simțurile nativilor acestei zodii care a căror minte funcționează neîncetat și atrage banii și popularitatea, valori importante.

Alte pietre semiprețioase zodii capricorn: carneol, onix negru, cuarț roz.

Vărsător (20 Ianuarie – 19 Februarie)

pietre semiprețioase zodii

Deși este confundat adesea cu un  semn de apă datorită reprezentării (un bărbat care varsă apă dintr-ul ulcior) Vărsătorul este un semn de aer. Guvernat de planeta Uranus, Vărsătorul este, fără îndoială, cel mai inovator, progresist și rebel semn al zodiacului, considerat adesea imun la sentimente. Dar are și o latură sensibilă adesea trecută cu vederea, care necesită apreciere, sprijin și iubire.

Pietre norocoase zodia Vărsător

Vărsătorul este reprezentat de purtătorul de apă, vindecătorul mistic care dăruiește apă, sau viață, pământului, așadar este o sursă de viață și creație. Persoanele din Vărsător sunt inovatoare, intelectuale și vizionare, având dorința de a face din lume un loc mai bun. Acest tip de energie trebuie să se reflecte și în piatra norocoasă a zodiei vărsător. 

 • Ametistul este o piatră semiprețioasă care se aliniază cu energia intuitivă dar și misticismul Vărsătorului. Acestă piatră acționează ca un talisman protector, îmbunătățind claritatea mentală și creșterea spirituală. Totodată, stimulează creativitatea și îi ajută în căutarea unor cunoștințe superioare.

Alte pietre prețioase zodii Vărsător: diamantul verde, smaraldul.

Pești (19 Februarie – 20 Martie)

pietre semiprețioase zodii

Peștii, un semn de apă, este ultima constelație a zodiacului. Este simbolizat de doi pești care înoată în direcții opuse, reprezentând divizarea constantă a atenției Peștilor între fantezie și realitate. De aceea, acest semn zodiacal este cel mai conectat cu lumea spiritelor și a conștiinței superioare, fiind caracterizat de empatie și pline de compasiune, cu o sensibilitate imensă.

Pietre norocoase pentru zodia Pești

Persoanele din Pești sunt empatice, au o imaginație bogată și sunt profund conectate la emoțiile lor. Intuitive, sensibile și empatice, persoanele născute în Pești sunt înrădăcinate în mediul înconjurător și sunt destul de înțelepte în ceea ce privește viziunea lor asupra vieții. Acesta este tipul de energie pe care trebuie să-l reflecte și piatra norocoasă pentru zodia Pești.

 • Acvamarinul este o piatră prețioasă care rezonează cu energia acvatică a Peștilor. Fiind o piatră a intuiției și a echilibrului, aceasta ajută la vindecarea și stabilizarea  emoțională. Totodată, aceasta sporește creativitatea și le susține bunăstarea emoțională.

Alte pietre norocoase zodia Pești: piatra lunii rainbow, ametist, turcoaz

De reținut despre pietre semiprețioase zodii

După cum ai observat, fiecare piatră prețioasă sau semiprețioasă are caracteristicile sale particulare și o energie unică. În astrologie, se crede că purtarea unei anumite pietre, în funcție de semnul zodiacal, poate aduce noroc și sănătate în viața fiecăruia. De aceea există pietre protectoare în funcție de zodie.

Sursă imagine reprezentativă: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *